Webanalyse

Webanalyse - Google Analytic

Webanalyse handler om at forstå og aflæse hvordan de besøgende integrere med jeres website. Dette giver mulighed for at optimere websitet, således at de besøgende få en bedre bruger oplevelse, hvilket i sidste ende gerne skulle forbedre konverteringsraten, nedbringe bounce raten som du kan læse mere om her på siden.

Mange virksomheder er ofte så fokuseret på at skaffe nye kunder, at de ofte glemmer også at have fokus på de kundeemner der er allerede har kendskab til virksomhedens produkter eller serviceydelser og måske netop nu, sidder og surfer rundt på virksomhedens hjemmeside/shop.

Webanalyse kan også give svar på hvilke marketingkanaler, der generer den bedste konvertering i form af salg, kontakt til virksomheden o. lign.

 

Bounce rate

Bounce rate, betegnes på Dansk som afvisningsprocent og er et af de absolut vigtigste begreber indenfor webanalyse. Måske du er stødt på betegnelsen i Google Analytics. Når besøgende “bouncer” på dit website, er det fordi, de forlader dit site efter kun at have set én side – den side de landede på.

Har du eksempelvis haft 200 besøg på din hjemmeside, hvoraf 80 af dem kun ser en side, så er din afvisningsprocent på 40%.

Som grundregel er en afvisningsprocent på ca. 30% eller derunder ganske fornuftig.” ifølge Jacob Kildebogaard ekspert inden for webanalyse.

Hvor høj virksomhedens Bounce rate er afhænger selvfølgelig også af om det er et website med nogle enkelte sider eller og der er tale om en webshop.Har du eksempelvis en kontakt formular på de enkelte sider, så kan det jo være et den besøgende har fundet det de kom for - nemlig at kontakte virksomheden. Og så er det jo ok at ens bounce rate er højere end virksomheden der lever af online salg.

Hvor og eventuelt hvorfor de besøgende “bouncer” forlader dit website kan analyseres og testes ved hjælp af eksempelvis Hotjar - online analyse værktøj eller ved at foretage en såkaldt bruger test "Userbility test"

Brug for test og analyse af din website!

freelancer@aschwalbe

30661332

Følg mig på de Sociale medier.

Top